Overzicht AED’s

Ook als u zelf geen AED bezit, kunt u uw voordeel doen met deze apparaten. Eigenaren zullen graag bereid zijn hun AED bij u in te zetten. Maar dan moet u natuurlijk wel weten waar bij u in de buurt een AED te vinden is... In vijf minuten tijd kunt u uw huis of bedrijf een stuk hartveiliger maken. Gratis! Wacht niet tot het moment dat u te maken krijgt met een hartstilstand: als u dan nog moet gaan zoeken naar de dichtstbijzijnde AED, verspilt u kostbare tijd waarin u ook had kunnen beginnen met de reanimatie.

Op de website van het Rode Kruis kunt u eenvoudig een AED bij u in de buurt vinden. Op aed.rodekruis.nl ziet u ook of de AED 24 uur per dag bereikbaar is. Is de dichtstbijzijnde AED dat niet? Zoek dan ook op welke AED dat wel is.

Download de "AED in de buurt" kaart en print deze op dik papier dubbelzijdig af. Op de voorkant vult u de gegevens van de dichtstbijzijnde AED's in, op de achterkant zijn reanimatie-instructies opgenomen. Bewaar de kaart op een snel te bereiken plaats (receptie, keukenkastje etc).

Kent u de eigenaar van de AED bij u in de buurt niet? Loop dan eens naar het adres waar de AED hangt: zo loopt u in de haast en spanning bij een hartstilstand niet fout en hoeft u niet te zoeken

Overzicht AED’s