Veilig ondernemen scan

Welkom bij de Veilig Ondernemen Scan

Criminaliteit is dichtbij, ook bij u. Diefstal uit uw onderneming, een inbraak in de buurt of een agressieve bezoeker bijvoorbeeld. Maar denk ook aan een virus op uw computer of misbruik van uw gegevens.
Belangrijke documenten of spullen kunt u onverwachts kwijt zijn. Dat kost u tijd, geld en een hoop gedoe. U kunt dit grotendeels voorkomen. Neem 5 minuten de tijd om hier bij stil te staan en doe de Veilig Ondernemen Scan.

Doe nu de scan

Met deze scan kunt u gratis en eenvoudig inzicht krijgen in de verschillende criminaliteitsrisico's voor uw onderneming en het gebouw. U ontvangt, direct na het invullen een onafhankelijk advies met veiligheids- en beveiligingsmaatregelen die passen bij de risico's voor uw onderneming. Adviezen die te maken hebben met uw organisatie, het gebouw en elektronische beveiliging. U kunt daarbij aangeven welke maatregelen u wenst door te voeren en welke u al genomen heeft. Zo bereidt u zich goed voor.
De scan is zonder commercieel belang ontworpen en bedoeld voor de detailhandel, zakelijke dienstverlening, horeca, bouw, zorg en als laatste transport en logistiek.

 

Ontwikkelingen -> Veiligheid en gezondheid-> nieuw kopje maken: Voorkom brandstichting

Naar verwachting komt minstens 50 procent van de bedrijven een grote brand niet te boven. Een goede brandverzekering is dus een must, maar nog beter is het om een brand te voorkomen. Zeker als er sprake is van brandstichting.

Brandstichting levert in vergelijking met een ‘gewone’ brand vaak meer schade op, vaak doordat de brand op kwetsbare punten wordt aangestoken op momenten dat niemand aanwezig is in het bedrijf.

Hoe herkent u die kwetsbare punten? En hoe kunt u zich het beste wapenen tegen brandstichting?

Vul de vragen in deze checklist brand  in, die het Verbond van Verzekeraars heeft opgesteld in samenwerking met MKB-Nederland. De keus is aan u!